CVO 3 Hofsteden
volwassenenonderwijs

schoonheidszorgen > voetverzorging

aanbod / inschrijven

Module Lesplaats Dag Uur Periode Prijs  
Aanvullende voetverzorging Kortrijk ma 18.00 - 21.50 05/09 - 26/06 240
Basis voetverzorging Zwevegem do 18.00 - 21.50 15/09 - 29/06 240
Gespecialiseerde technieken voetverzorging Kortrijk do 18.00 - 21.50 08/09 - 22/06 240

 

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief (links onderaan op de website) om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Inhoud

BASISKENNIS VAN DE VOET EN VOETVERZORGING

Mooie, gezonde en verzorgde voeten schenken comfort en ontspanning. Jouw specialisatie: voetproblemen aanpakken bij gezonde personen! Wil je voeten leren verzorgen en verwennen? In deze opleiding leer je een behandelingsplan invullen, een professionele basisvoetverzorging uitvoeren, je verzorgt de huid en de nagels, je geeft een weldoende massage en spa-verzorging, je leert nagels lakken, gellakken, mailart met nagellak, met gellak, ... Je verwijdert eelt, eeltpitten, likdoorns, ..., leert technieken ter voorkoming van ingegroeide nagels, legt verbanden, werkt met apparaten. Je verwerft theoretische inzicht in de huid- en nagelaandoeningen, in de anatomie van het onderste lidmaat, in de verzorgingsproducten, in de farmacie, ...

AANVULLENDE KENNIS VAN DE VOET EN VOETVERZORGING

We gaan dieper in op bijzondere aandoeningen van voeten, huid en nagels. Je leert ze te verzorgen, geeft advies, stuurt klanten door naar de arts, volgt ze op, je legt bijzondere verbanden, werkt met het freesapparaat, leert specifieke verzorgingstechnieken … Je verwerft verder inzicht in de anatomie en fysiologie van het onderste lidmaat. De organisatie van het werk komt ook ruim aan bod.

Is schoonheidsverzorging jouw passie?

Bezorg je ook graag iemand een mooi verzorgd uiterlijk en tegelijk een moment van relaxatie en verwennerij? Wil je er graag je beroep van maken? Of wil je gewoon iets meer weten over schoonheidszorgen? Je vindt in onze opleiding zeker je ding. De opleiding tot Schoonheidsspecialist bestaat uit 5 deelgebieden: Handverzorging, Voetverzorging, Gelaatsverzorging, Make-up en Masseur. Er zijn heel wat les- en evaluatiemomenten, professioneel begeleide theorie- en praktijklessen en er wordt gewerkt op modellen tijdens de lessen. Kortom: Dit is een zeer volledige opleiding die je beëindigt met kennis en zekerheid. De opleiding Schoonheidsspecialist is een professionele opleiding, goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs.

 

Een cursus wordt pas ingericht als er voldoende inschrijvingen zijn. Voor meer info kan je terecht bij onze secretariaatsmedewerkers.

Prijs

Cursus

standaard€ 240
gedeeltelijke vrijstelling€ 48
volledige vrijstellinggratis

Lesmateriaal:

Basiskennis€ 25
Aanvullende kennis
€ 25

Verbruiksgoederen (optioneel):

Basiskennis€ 270
Aanvullende kennis€ 0


Opleidingscheques: deze cursus komt niet in aanmerking.

Betaald educatief verlof: deze cursus komt niet in aanmerking.

Voorkennis

Voor de module Basiskennis is er geen voorkennis vereist.

Voor de module Aanvullende kennis

  • heb je een certificaat van het voorgaande niveau (Basiskennis) of
  • ben je van het voorgaande niveau vrijgesteld door middel van een vrijstellingsproef.
Voetverzorging