CVO 3 Hofsteden
volwassenenonderwijs

grafisch ontwerp > photoshop

aanbod / inschrijven

Module Lesplaats Dag Uur Periode Prijs  
Photoshop 1 Kortrijk ma 18.10 - 21.30 12/09 - 16/01 90
Photoshop 2 Kortrijk ma 18.10 - 21.30 30/01 - 26/06 90
Photoshop 3 Kortrijk wo 18.10 - 21.30 14/09 - 18/01 90
Photoshop 4 Kortrijk wo 18.10 - 21.30 01/02 - 07/06 90
Photoshop Creative Tielt KA do 18.30 - 21.50 02/02 - 15/06 90

 

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief (links onderaan op de website) om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Inhoud

Zou je graag collages maken van je familiefoto’s? Wil je je eigen kaartjes ontwerpen? Of ben je op professioneel vlak bezig met fotobewerking? Adobe Photoshop is dé standaard in de grafische sector voor zowel de thuisgebruiker als de professionele gebruiker. Elke module (4 in totaal) vormt een afgerond geheel waarmee je aan de slag kan.

Photoshop 1

In Photoshop 1 bewerken we foto’s digitaal en voegen we die samen tot collages, kaartjes, …

Photoshop 2

Ben je niet helemaal tevreden over de kwaliteit of de uitstraling van je digitale foto’s? In Photoshop 2 perfectioneren we je bestaande foto’s. Je gaat aan de slag met uitgebreide selectietechnieken en we verkennen het aanbod aan filters en de effecten ervan (foto’s omzetten naar een tekening, een vuur- of ijseffect maken op tekst ...). Je past de kleuren in een foto aan en werkt met lagen en laagmaskers. Terwijl de bewerkingen in Photoshop 1 definitief waren, kan je nu om het even wanneer aanpassingen maken. Moeilijke selecties slaan we op zodat we ze later gemakkelijk opnieuw kunnen oproepen.

Photoshop 3

Wil je meer weten over de finesses van Photoshop? In Photoshop 3 verkennen we de speciale functies van het programma. Via paden tekenen we moeilijke selecties uit en zetten we tekst op een pad. Je komt te weten hoe je met photo merge meerdere foto’s aan elkaar kan plakken en hoe je het perspectief kan veranderen. Met de functie marionet verdraaien kunnen we armen of een hoofd in een andere hoek plaatsen.

Photoshop 4

Klaar om je creativiteit de vrije loop te laten? In Photoshop 4 beschik je over alle kennis om zelf handelingen (een automatische reeks bewerkingen) en penselen te maken. We halen er ook een aantal van het internet en installeren ze. Je analyseert zelfstandig opdrachten en komt zo tot eigen ontwerpen.

Photoshop 4 tutorials

Wil je zelfstandig aan de slag met Photoshop? Heb je zelf al eens oefeningen gezocht op het internet maar je vond er geen, zijn ze opgesteld in het Engels of loop je vast tijdens het maken van de oefening? Dan is deze module iets voor jou. We gaan samen op zoek naar interessante websites met zowel Engelstalige als Nederlandstalige oefeningen (= tutorials). We bekijken de belangrijkste Engelstalige termen en hun vertaling zodat je daar ook vertrouwd mee raakt. Je mag zelf tutorials zoeken en uitwerken in de klas, met ondersteuning van de leerkracht. Sommige tutorials gaan we proberen aan te passen, zodat we bepaalde bewerkingen gemakkelijker kunnen uitvoeren.

Photoshop 4 practicum

In deze module nemen we het grafische aspect van het ontwerpen zoals kleuren, lettertypes, bladschikking, ... onder de loep. We leren penselen downloaden van het internet en installeren op de pc. De module bestaat voornamelijk uit thematische oefeningen zoals een scrapbook ontwerpen, lichteffecten toepassen, een miniatuurwereld maken met schaduwen, een kalender ontwerpen aan de hand van een script, een surrealistisch ontwerp maken, ... Eerst werken we klassikaal een voorbeeldoefening uit, waarin alle technieken uit voorgaande modules aan bod komen. Daarna ga je met zelf verzameld beeldmateriaal een eigen ontwerp maken rond hetzelfde thema.

 

Een cursus wordt pas ingericht als er voldoende inschrijvingen zijn. Voor meer info kan je terecht bij onze secretariaatsmedewerkers.

Prijs

Cursus

standaard€ 90
gedeeltelijke vrijstelling€ 18
volledige vrijstellinggratis

Lesmateriaal

materiaal Photoshop 1€8
materiaal Photoshop 2€8
materiaal Photoshop 3€8
materiaal Photoshop 4€8
materiaal Photoshop 4 Tutorials€8
materiaal Photoshop 4 Practicum€8


Opleidingscheques: deze cursus komt in aanmerking.

Betaald educatief verlof: deze cursus komt in aanmerking.

Voorkennis

Voor deze cursus beschik je over basiskennis van de pc en internet (cursus Pc-initiatie, cursus Internet).

Voor hogere niveaus

  • heb je een certificaat van het voorgaande niveau of
  • ben je van het voorgaande niveau vrijgesteld door middel van een vrijstellingsproef
Photoshop