CVO 3 Hofsteden
volwassenenonderwijs

Goudsmid > basistechnieken

aanbod / inschrijven

Module Lesplaats Dag Uur Periode Prijs  
Basistechnieken Goudsmeden Heule ma 18.00 - 21.55 05/09 - 26/06 240

 

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief (links onderaan op de website) om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Inhoud

basistechnieken goudsmeden

In deze module maak je kennis met de verschillende soorten gereedschap, toestellen, basismateriaal (zaagjes, boortjes, freesjes, polijstpasta, borstels, schuurpapier, oefenmetaal) en de eigenschappen van edele metalen. Aan de hand van technische praktijkoefeningen krijg je de oeroude basistechnieken van vijlen, zagen, boren, walsen, trekken, hameren en solderen onder de knie. Je bewerkt het ruwe materiaal en creëert aan het einde van de rit mooie en leuke juweeltjes naar eigen smaak. In de loop van deze module koop je eigen werkmateriaal aan ter waarde van ongeveer 250 euro: werkkoffer, zaagbeugel, buigtangen, handvijlen, naaldvijlen, schuifmaat, metaalpasser, kraspen, centerpons, goudsmidhamer, houten hamer, ringklem, soldeermateriaal (pioenschaar, vuurtangen, pincet, vuursteen, derde handje) ... Dit materiaal moet niet op één moment aangekocht worden, maar wordt geleidelijk aangekocht op basis van de opdrachten.

 

Een cursus wordt pas ingericht als er voldoende inschrijvingen zijn. Voor meer info kan je terecht bij onze secretariaatsmedewerkers.

Prijs

Cursus

standaard € 240
gedeeltelijke vrijstelling€48
volledige vrijstellinggratis

Lesmateriaal

€40

verbruiksgoederen

€250 *
* In de loop van deze module koop je eigen werkmateriaal aan ter waarde van ongeveer 250 euro. Dit materiaal moet niet op één moment aangekocht worden, maar wordt geleidelijk aangekocht op basis van de opdrachten.


Opleidingscheques: deze cursus komt niet in aanmerking.

Betaald educatief verlof: deze cursus komt niet in aanmerking.

Voorkennis

Voor deze cursus is er geen voorkennis vereist.

Basistechnieken