CVO 3 Hofsteden
volwassenenonderwijs

fotografie > videobewerking

aanbod / inschrijven

Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.

 

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief (links onderaan op de website) om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Inhoud

Met je fotocamera kan je steeds meer doen. Niet alleen foto's nemen, maar steeds vaker zijn DSLR-camera's ook in staat om te filmen. Sommige documentaires en langspeelfilms worden volledig met een DSLR opgenomen. Jij volgde al de verschillende cursussen Fotografie en beheerst de technische aspecten van je camera, maar je wil graag leren hoe je bewegende beelden kan vastleggen en deze om te toveren tot een eigen afgewerkte film? Dan ben je hier op de juiste plaats!

In deze praktijkgerichte cursus gaan we in op de specifieke functies om te filmen met je DSLR. We bekijken de software van de camera en zoeken onze weg in de wirwar van camera-instellingen, codecs en opnameformaten. Bovendien leer je werken met extra programma's die van onze fotocamera een volkomen professionele videocamera maken.

In een volgend luik gaan we dieper in op het gebruik van de accessoires: statieven, lampen, microfoons, geluidsdragers, filters, rigs, follow focus, lenzen … het zijn allemaal essentiële elementen om een goede kwaliteit van je opname te garanderen en we bekijken grondig wat je kan gebruiken om een mooie film te maken.

Als we de techniek onder de knie hebben, kunnen we ons concentreren op de inhoud van een film. Welke genres en stijlen bestaan er? Hoe maak je van losstaande beelden een verhaal? In dit luik van de module leer je een idee uitwerken tot een scenario en te vertalen naar een draaiplan. Je leert filmen in functie van de montage en hoe dit verschilt naargelang het genre film dat je maakt. Je leert ook waar je subsidies kan aanvragen voor jouw project en hoe je dat het beste doet. In een groepsproject ontwikkelen we van begin tot einde met de hele klas een filmproject.

Na het opnemen volgt de beeldmontage. Door middel van Adobe Première Pro gaan we de opgenomen beelden verwerken tot een mooi samenhangend geheel. De beelden inladen, het geluid synchroniseren, de shots selecteren en aan elkaar plakken op een tijdslijn, overgangs- en kleureffecten genereren, de film exporteren … Voor een diepgaande studie van de montagesoftware kan je terecht in de module Beeldverwerking, maar hier leer je alvast alle basics!

Wil je het certificaat Fotograaf behalen?

Dan zit je goed. We bieden - als enige in Zuid-West-Vlaanderen - de volledige opleiding aan: van basis tot specialisatie, van het fotograferen zelf, over de bewerking, tot en met de afdruk of presentatie. Alle aspecten van fotografie, zowel technisch als inhoudelijk, komen uitgebreid aan bod. In alle modules ligt de nadruk op praktijkoefeningen.

Na de modules Basistechnieken (Foto A en B) kan je je inzicht in de kracht van de beeldtaal verdiepen via de module Fotoanalyse. De donkere kamer van vroeger is nu de pc geworden. In de modules Beeldverwerking (Verwerking A (vervolg)) ga je aan de slag met de Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Je leert foto’s bijsnijden, retoucheren en bewerken met effecten. Daarnaast ga je de foto’s organiseren, presenteren, printen en projecteren. Daarna kan je verder specialiseren in Beeldverwerking (Verwerking B (vervolg)) of in de Themamodules (Mens, Materie, Actie en Ruimte). Hier leer je het maximum uit je favoriete vorm van fotografie te halen en je persoonlijke invalshoek en stijl te ontwikkelen.

Het kroonstuk van de opleiding is de module Portfolio waar je, via gecombineerd onderwijs, een overzicht maakt van je realisaties.

 

Een cursus wordt pas ingericht als er voldoende inschrijvingen zijn. Voor meer info kan je terecht bij onze secretariaatsmedewerkers.

Prijs

Cursus

standaard€ 90
gedeeltelijke vrijstelling€ 18
volledige vrijstellinggratis

Lesmateriaal

€ 3


Opleidingscheques: deze cursus komt in aanmerking.

Betaald educatief verlof: deze cursus komt in aanmerking.

Voorkennis

Voor deze cursus heb je een certificaat van de verschillende modules Fotografie.

Vrijstellingsproeven

Heb je al een goede basis fotografie? Dan kan je misschien instappen in een hoger niveau. Vrijstellingsproeven (niveautesten) geven uitsluitsel over het niveau waarin je kan starten.
Bekijk de data waarop de vrijstellingsproeven worden afgenomen.
Schrijf je op voorhand in bij Caëlle Seynhaeve. Vergeet niet te vermelden op welke lesplaats je de VP wenst af te leggen (Kortrijk, Menen, Tielt of Zwevegem).

Videobewerking