CVO 3 Hofsteden
volwassenenonderwijs

fotografie > themamodules

aanbod / inschrijven

Module Lesplaats Dag Uur Periode Prijs  
Actie Zwevegem do 18.00 - 21.50 02/02 - 22/06 120 volzet
Bovenstaande cursus is helaas volzet. Wil je op de hoogte worden gebracht indien er wegens annulering een plaats vrij komt? Vul je gegevens dan hier in.
Ruimte: architectuurfotografie Zwevegem ma 18.00 - 21.50 30/01 - 26/06 120 volzet
Bovenstaande cursus is helaas volzet. Wil je op de hoogte worden gebracht indien er wegens annulering een plaats vrij komt? Vul je gegevens dan hier in.
Actie Menen KA di 18.00 - 21.50 31/01 - 20/06 120
Mens Zwevegem di 18.00 - 21.50 31/01 - 20/06 120
Mens Zwevegem wo 18.00 - 21.50 01/02 - 21/06 120
Mens vervolg Zwevegem di 13.30 - 17.25 31/01 - 20/06 120
Mens vervolg Zwevegem ma 18.00 - 21.50 30/01 - 26/06 120
Mens vervolg Menen KA do 18.00 - 21.50 02/02 - 22/06 120
Ruimte: architectuurfotografie Zwevegem za 8.30 - 12.25 04/02 - 24/06 120
Ruimte: natuurfotografie Kortrijk do 18.00 - 21.50 02/02 - 22/06 120
Ruimte: natuurfotografie Zwevegem wo 18.00 - 21.50 01/02 - 21/06 120
Ruimte: natuurfotografie Zwevegem di 8.30 - 12.25 31/01 - 20/06 120

 

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief (links onderaan op de website) om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Inhoud

actie

Hoe leg je een gebeurtenis vast met je camera? Hoe breng je diverse onderwerpen op locatie treffend in beeld? In de module Actie ontdek je hoe je reportageopdrachten kunt voorbereiden, het maximale uit het aanwezige licht kunt halen en je onderwerp boeiend in beeld kunt brengen. De nadruk ligt op praktijkoefeningen en we fotograferen zo veel mogelijk op locatie. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren en flexibiliteit voor uitstappen op andere momenten en plaatsen dan de normale lestijd en -plaats.

ruimte: architectuurfotografie

In de module architectuur leren jullie de stad en architecturale gebouwen registreren, zowel in- als exterieur. We gaan een stapje verder dan de loutere registratie van de ruimte en analyseren architectuur tot in de puntjes. Enkele vragen die we beantwoorden in deze module: Hoe staat het gebouw ten opzichte van de omgeving? Hoe verhouden verschillende gebouwen zich ten opzichte van elkaar? Welke elementen zijn interessant om in beeld te zetten? Hoe ga ik het best om met contrast in beeld? Hoe kan ik werken met spiegelingen? Welk materiaal heb ik nodig? Met behulp van diverse oefeningen worden jullie gestimuleerd om anders te gaan kijken en ook creatief om te gaan met compositie, licht en de omgeving rondom ons. Je zal zelf versteld staan van het resultaat.

materie

In de module Materie leer je je favoriete onderwerpen fotograferen zoals je dat wil, in een studio. De mogelijkheden om het licht te regisseren in een studio zijn grenzeloos. Je leert hoe je licht en schaduw beheerst, hoe je geslaagde composities maakt en welke keuzes je moet maken om het gewenste resultaat te verkrijgen. De module Materie bevat, naast de mogelijkheden van studioverlichting, natuurlijk ook alle andere aspecten om je foto’s te perfectioneren. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren en flexibiliteit voor uitstappen op andere momenten en plaatsen dan de normale lestijd en -plaats.

MENS 1 - portret in studio

Hoe stuur je en begeleid je modellen bij het poseren? Hoe pas je de verschillende verlichtingssituaties aan in jouw voordeel? Deze zaken én andere knepen van de portretgenres staan op het programma in deze eerste module. We focussen ons onder andere op karakterportret, reclameportret, zelfportret en expressief portret. In deze module werken we hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, met studioverlichting. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren en flexibiliteit voor uitstappen op andere momenten en plaatsen dan de normale lestijd en -plaats.

MENS 2 - portret op locatie

Hoe integreer je een locatie in je portretfoto’s? Hoe gebruik je bestaand licht optimaal in je portretfoto’s en hoe kan je dit combineren met extern flitslicht? Dit is slechts een fractie van de lesonderwerpen in deze tweede module. We focussen onder andere op kinderfotografie, glamourportret, groepsportret en geënsceneerde portretten. In deze module werken we vaak op locatie en maken we gebruik van reportageflitsers als hoofd- of invullicht. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren en flexibiliteit voor uitstappen op andere momenten en plaatsen dan de normale lestijd en -plaats.

ruimte: Natuurfotografie

Hoe breng je het zachte ochtendgloren of een overweldigend onweer in beeld? Hoe maak je een perfecte foto van een vogel, insect of zoogdier? Welk materiaal heb je daarvoor nodig? In de module Ruimte: Natuurfotografie leer je de kneepjes van het vak. Je gaat op een andere manier naar de planten- en dierenwereld om je heen kijken. De nadruk ligt op praktijkoefeningen en we fotograferen zo veel mogelijk op locatie. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren en flexibiliteit voor uitstappen op andere momenten en plaatsen dan de normale lestijd en -plaats.

Wil je het certificaat Fotograaf behalen?

Dan zit je goed. We bieden - als enige in Zuid-West-Vlaanderen - de volledige opleiding aan: van basis tot specialisatie, van het fotograferen zelf, over de bewerking, tot en met de afdruk of presentatie. Alle aspecten van fotografie, zowel technisch als inhoudelijk, komen uitgebreid aan bod. In alle modules ligt de nadruk op praktijkoefeningen.

Na de modules Basistechnieken (Foto A en B) kan je je inzicht in de kracht van de beeldtaal verdiepen via de module Fotoanalyse. De donkere kamer van vroeger is nu de pc geworden. In de modules Beeldverwerking (Verwerking A (vervolg)) ga je aan de slag met de Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Je leert foto’s bijsnijden, retoucheren en bewerken met effecten. Daarnaast ga je de foto’s organiseren, presenteren, printen en projecteren. Daarna kan je verder specialiseren in Beeldverwerking (Verwerking B (vervolg)) of in de Themamodules (Mens, Materie, Actie en Ruimte). Hier leer je het maximum uit je favoriete vorm van fotografie te halen en je persoonlijke invalshoek en stijl te ontwikkelen.

Het kroonstuk van de opleiding is de module Portfolio waar je, via gecombineerd onderwijs, een overzicht maakt van je realisaties.

 

Een cursus wordt pas ingericht als er voldoende inschrijvingen zijn. Voor meer info kan je terecht bij onze secretariaatsmedewerkers.

Prijs

Cursus

standaard€ 120
gedeeltelijke vrijstelling€ 24
volledige vrijstellinggratis

Lesmateriaal

Actie€7
Materie€7
Mens€10
Ruimte€10
Locatieportret€10
Architectuurfotografie€7


Opleidingscheques: deze cursus komt niet in aanmerking.

Betaald educatief verlof: deze cursus komt niet in aanmerking.

Voorkennis

Voor de module Actie

 

Voor de module Architectuurfotografie

 

Voor de module Materie

 

Voor de module Mens 1 (portret in studio)

 

Voor de module Mens 2 (portret op locatie)

 

Voor de module Ruimte

 

Voor de module Architectuurfotografie

Vrijstellingsproeven

Heb je al een goede basis fotografie? Dan kan je misschien instappen in een hoger niveau. Vrijstellingsproeven (niveautesten) geven uitsluitsel over het niveau waarin je kan starten.
Bekijk de data waarop de vrijstellingsproeven worden afgenomen.
Schrijf je op voorhand in bij Caëlle Seynhaeve. Vergeet niet te vermelden op welke lesplaats je de VP wenst af te leggen (Kortrijk, Menen, Tielt of Zwevegem).

Themamodules