CVO 3 Hofsteden
volwassenenonderwijs

fotografie > beeldverwerking

aanbod / inschrijven

Module Lesplaats Dag Uur Periode Prijs  
Verwerking A Kortrijk di 18.00 - 21.50 31/01 - 20/06 120
Verwerking A Zwevegem di 18.00 - 21.50 31/01 - 20/06 120
Verwerking A vervolg Tielt Vijverhof wo 18.00 - 21.50 01/02 - 21/06 120
Verwerking A vervolg Tielt Vijverhof wo 13.30 - 17.25 01/02 - 21/06 120
Verwerking A vervolg Zwevegem ma 13.30 - 17.25 30/01 - 26/06 120
Verwerking A vervolg Kortrijk ma 18.00 - 21.50 30/01 - 26/06 120
Verwerking B Zwevegem di 18.00 - 21.50 31/01 - 20/06 120
Verwerking B Tielt Vijverhof do 18.00 - 21.50 02/02 - 22/06 120
Verwerking B Menen KA wo 18.00 - 21.50 01/02 - 21/06 120
Verwerking B Kortrijk di 18.00 - 21.50 31/01 - 20/06 120

 

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief (links onderaan op de website) om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Inhoud

verwerking a

Je zou je foto’s graag bijwerken zodat er niet langer rode ogen of storende schaduwen te zien zijn? In deze module leer je dergelijke fotografische basiscorrecties aanbrengen. Naast het bewerken, laten we je zien hoe je ze efficiënt kunt organiseren. Ook foto’s afdrukken, presenteren in een diavoorstelling of publiceren op een website vormt een substantieel onderdeel van de cursus.

verwerking a - vervolg

Wil je meer kunnen dan basiscorrecties toepassen? In deze module werken we verder met Adobe Lightroom en verkennen we de tools van Adobe Photoshop. We hanteren lagen, penselen, lasso, maskers en kanalen. Zo verwerf je de vaardigheden om foto’s naar je persoonlijke smaak of noden aan te passen. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren.

verwerking B

Met gecombineerd gebruik van meerdere toepassingen en technieken haal je het beste én het meest unieke uit je foto’s. We besteden aandacht aan technieken waarbij gebruik van de pc en camera resulteren in multimediale samenstellingen die de grenzen van de conventionele fotografie overschrijden.

verwerking B - vervolg

In deze cursus leer je nog meer gereedschappen uit Photoshop kennen. Je leert eenvoudige videobewerkingen uitvoeren, op je foto’s fantasy make-up aanbrengen, producten als metaal, hout, voedsel … retoucheren. Aan de hand van de techniek exposure blending ga je de belichting van twee foto’s van eenzelfde scène met elkaar mengen. Je kan achteraf ook light painting toevoegen aan je foto’s. De afgewerkte producten ga je publiceren in de cloud. Voorzie ook oefentijd voor individuele foto-opdrachten buiten de lesuren.

Wil je het certificaat Fotograaf behalen?

Dan zit je goed. We bieden - als enige in Zuid-West-Vlaanderen - de volledige opleiding aan: van basis tot specialisatie, van het fotograferen zelf, over de bewerking, tot en met de afdruk of presentatie. Alle aspecten van fotografie, zowel technisch als inhoudelijk, komen uitgebreid aan bod. In alle modules ligt de nadruk op praktijkoefeningen.

Na de modules Basistechnieken (Foto A en B) kan je je inzicht in de kracht van de beeldtaal verdiepen via de module Fotoanalyse. De donkere kamer van vroeger is nu de pc geworden. In de modules Beeldverwerking (Verwerking A (vervolg)) ga je aan de slag met de Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Je leert foto’s bijsnijden, retoucheren en bewerken met effecten. Daarnaast ga je de foto’s organiseren, presenteren, printen en projecteren. Daarna kan je verder specialiseren in Beeldverwerking (Verwerking B (vervolg)) of in de Themamodules (Mens, Materie, Actie en Ruimte). Hier leer je het maximum uit je favoriete vorm van fotografie te halen en je persoonlijke invalshoek en stijl te ontwikkelen.

Het kroonstuk van de opleiding is de module Portfolio waar je, via gecombineerd onderwijs, een overzicht maakt van je realisaties.

 

Een cursus wordt pas ingericht als er voldoende inschrijvingen zijn. Voor meer info kan je terecht bij onze secretariaatsmedewerkers.

Prijs

Cursus

standaard€ 120
gedeeltelijke vrijstelling€ 24
volledige vrijstellinggratis

Lesmateriaal

Verwerking A€39,95
Verwerking A-vervolg€7
Verwerking B€7
Verwerking B-vervolg€7


Opleidingscheques: deze cursus komt niet in aanmerking.

Betaald educatief verlof: deze cursus komt niet in aanmerking.

Voorkennis

Voor de cursus Verwerking A beschik je over basiskennis van de pc en internet (cursus Pc-initiatie, cursus Internet).

Voor de cursus Verwerking A vervolg

  • heb je een certificaat van het voorgaande niveau (Verwerking A) of
  • ben je van het voorgaande niveau vrijgesteld door middel van een vrijstellingsproef.

Voor de cursus Verwerking B

  • heb je een certificaat van het voorgaande niveau (Verwerking A vervolg) of
  • heb je een certiciaat van Photoshop 2 of
  • ben je van het voorgaande niveau vrijgesteld door middel van een vrijstellingsproef.

Voor de cursus Verwerking B vervolg

  • heb je een certificaat van het voorgaande niveau (Verwerking B) of
  • ben je van het voorgaande niveau vrijgesteld door middel van een vrijstellingsproef.

Vrijstellingsproeven

Heb je al een goede basis fotografie? Dan kan je misschien instappen in een hoger niveau. Vrijstellingsproeven (niveautesten) geven uitsluitsel over het niveau waarin je kan starten.
Bekijk de data waarop de vrijstellingsproeven worden afgenomen.
Schrijf je op voorhand in bij Caëlle Seynhaeve. Vergeet niet te vermelden op welke lesplaats je de VP wenst af te leggen (Kortrijk, Menen, Tielt of Zwevegem).

Beeldverwerking